Miksi Themo lämmittää, kun sähkön hinta on korkea?

Tekijä Themo Support, Muokattu Tue, 21 Feb 2023 klo 02:37 PM tekijä Themo Support

Tähän voi olla monia syitä:

1. Themo on manuaalisessa tilassa, eikä SLS-tilassa.

2. Themon koneoppimisen kausi on noin viikon mittainen, jonka aikana laite saattaa yli- tai alilämmittää lattiaa tai lämmittää lattiaa ei-toivottuun aikaan.

3. Lattian lämpötila on ollut alle asetusarvon. Themo on ohjelmoitu aina ylläpitämään lattian asetettua lämpötilan minimiarvoa sähkön hinnasta huolimatta (ellei käyttäjä ole asettanut webappin kautta sähkölle maksimihintaa ''Set Max Price Limit'')

4. Lämmitysohjelma on ajastettu väärin. Lue lisää täältä: Kuinka minun tulisi ajastaa lämmitykseni?

5. Koska korkeissa lämpötiloissa 1°C lämpötilan muutokseen tarvitaan enemmän energiaa kuin matalissa lämpötiloissa, on joskus kustannustehokkaampaa "varastoida" lämpöä vain maltillisesti, vaikka hinnat olisivatkin alhaisemmat. Themo laskee täydellisen tasapainon lämmön varastointiin etukäteen ja säätöjen tekemiseen päiväsaikaan parhaan lopputuloksen varmistamiseksi.

6. Kyseisen lattian parametrit ovat uniikit, mikä tekee Themon käyttäytymisen ennustavuudesta vaikeampaa.